IBM i utvecklare

Om Syna

Syna är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag. Vi är ett oberoende familjeägt företag som de senaste 20-åren har legat i teknisk och produktmässig framkant vad det gäller innovation och stabilitet. VI har både kompetensen och strukturen för att fortsätta utveckla de mest spännande produkterna på marknaden.

Om IT-avdelningen

Vi är fem erfarna, drivna personer som tillsammans utvecklar och driftar alla våra system. Här har vi ingen krånglig byråkrati, besluten tas snabbt och alla stöttar varandra och våra kunder för att vi skall fortsätta ha de bästa produkterna i landet och ett trevligt arbetsklimat.

Ett ofta återkommande inslag är när vi spånar nya idéer inom gruppen men även med resten av företaget. Alla säljare, kundtjänst, ekonomi, ledning sitter i samma lokaler bara några steg bort så kontakten med verkligheten och våra kunder är på armlängds avstånd. Detta ger oss en fantastisk möjlighet att testa våra idéer snabbt och genomföra de som faller väl ut direkt på någon av våra plattformar.

Om våra produkter

Alla våra produkter är helt egenutvecklade och används dagligen av 10000-tals användare, från enskilda privatpersoner till multinationella företag och myndigheter.

Våra standardiserade produkter är framför allt våra webbtjänster syna.se, kreditrapporten.se och våra populära API:er men sedan gör vi också många skräddarsydda lösningar för våra kunder.

Vårt fokus inför framtiden är att växa med mer e-handel på fler plattformar och på nya sätt samt att fortsätta utveckla våra API:er med målet att bli utvecklarens bästa vän vad det gäller testbarhet och enkel integration.

Möjligheterna med våra unika databaser och kundnätverk att skapa nya och kreativa lösningar och produkter är hissnande och något vi behöver din hjälp med att förverkliga.

Vår miljö

Kärnan i allt vi gör är våra databaser och back-end som körs i IBM Power i miljö och DB2. Ovanpå det kör vi ASP.net både på egna servrar och i Azure-miljö. Webbshopar har vi dels egenutvecklade och WooCommerce med koppling till olika betalväxlar och med Stripe, Swish och eID koppling.

Nyckelord är: Säkerhet, stabilitet och innovation

Om dig

Vi behöver dig här i centrala Malmö. Outsourcing i all ära men vi tror fullt och fast på kraften i att kunna samlas tillsammans runt en whiteboard och uppfinna. Givetvis kan du jobba hemifrån delvis om du vill, det bestämmer vi tillsammans vad som fungerar bäst.

Du kommer få stort eget ansvar och förväntas lösa det som behöver lösas. Vi letar ständigt nya tekniker och arbetssätt för att bli så effektiva som möjligt vad det gäller våra plattformar och teknikval framåt så dina idéer kommer vara av stor vikt.

Det är viktigt att du trivs med att jobba självständigt och att ha helhetsansvar. Vi formar själva vårt arbetssätt i gruppen allt eftersom nya behov uppstår.

Om tjänsten

Inom den närmaste tiden kommer vi jobba mycket med att lyfta våra applikationer till modernare metodik och modularisering, vilket innefattar RPG IV (free-format), SQL, RDI osv. Så bra kunskap inom detta krävs för rollen.

Flertalet av våra nuvarande program är skrivna i RPG III så bra kännedom om detta är också viktigt.

Vi kommer även jobba mycket med våra API:er (XML och JSON) för att göra dem mer attraktiva och lättanvända både av oss själva och våra kunder. Erfarenhet av Swagger eller liknande ramverk är ett plus.

Har du erfarenhet och förståelse från programmering utanför IBM-världen är det också ett plus eftersom du kommer jobba mycket med vårt front-end team när vi tar fram nya produkter.

Välkommen att skicka din ansökan till jens.bjarme@syna.se

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.